Forum poświęcone filmom, telewizji i pochodnym.
Administrator
Dziś o 21:00 na TV4 "Legionista" - polecam, dobry film, na Polsacie o 20:00 "Karate Kid" - jeszcze nie oglądałem, ale pewnie warto i w nocy na TVP2 "Strażnik Teksasu-próba ognia" - też nie oglądałem, ale gra tam Chuck Norris, więc można obejrzeć, ale to raczej słabe będzie. Nowe filmy Chucka niestety nie najlepsze są .
Administrator
Cholera, zapomniałem o tym filmie . No nic, on często leci to jeszcze obejrzę.
Administrator
Kultowy Mad Max będzie 4 maja w TV PULS o 20:00. Trzeba nagrać!
Administrator
Puls ma u mnie wielkiego plusa za tego Mad Maxa z Mirosławem Uttą. Za tydzień Mad Max pod Kopułą Gromu, ciekawe, czemu dwójki nie puszczą. W ogóle stacja ta rozwija się pozytywnie, kiedyś sama kicha tam leciała, a teraz kultowe filmy i świetne kopie.
Administrator
Przypominam, że dziś Mad Max pod Kopułą Gromu na TV PULS, a jutro Rambo w TVP2.
Administrator
Dziś Powrót do Przyszłości na TVP2. Ale klasyk, a ja jeszcze nie widziałem, muszę dziś zobaczyć.
Powrót do przyszłości to mój jeden z ulubionych klasyków kina komediowo-sci-fi. Zawsze oglądam jak leci w tv. Wszystkie 3 części są super i wszystkie trzymają ten sam poziom humoru.
p.s. podobno ma powstać 4 część przygód McFly-a ale nikt nic narazie nie wie. Czekam cierpliwie na 21:00 w TVP 2
Administrator
Ciekawe, czy dadzą stare nagranie w 4:3, czy już zmienią do 16x9 i nowe tłumaczenie będzie... Bo ostatnio TVP daje do 16x9 i coraz bardziej żałosne tłumaczenia robią...
Administrator
Dużo filmów z Louisem De Funes będzie w TVP w lipcu. We wtorki na TVP1 żandarmy, a w niedzielne południa na TVP2 jakieś inne komedie z nim. Fajnie, pooglądam sobie. Część mam na video, ale akurat te filmy lepiej w TVP zobaczyć, bo ładnie odrestaurowane są. Wakacje jak za dawnych lat, gdy przygody żandarma w TV4 się oglądało .
Ten człowiek jest nieśmiertelny, niczym najlepsi komicy kina, Chaplin, Abot i Costello, Flip i Flap czy Benny Hill - grali zawsze to samo, ale tak samo śmiesznie i przekonywująco! Uwielbiam go właśnie w Żandarmach, ale Kapuśniaczek, Człowiek Orkiestra i wiele wiele innych to po prostu klasyki!
Administrator
No miał trochę tych filmów. Mi zawsze podobał się jeszcze "Mały pływak", "Skrzydełko, czy nóżka" i właśnie "Kapuśniaczek".
Administrator
Jutro na Polsacie "Szklana Pułapka". Znowu . Ale to tak dobry film, że niemal za każdym razem oglądam jak powtarzają. Teraz kilka części na VHS kupiłem i czyta Tomasz Knapik. A dziś na TVP2/TVP2HD będzie Jurassic Park - kolejny klasyk, ostatnio na nim w kinie byłem ze dwa tygodnie temu, ale może magram, bo nie mam jeszcze wersji TV.