Forum poświęcone filmom, telewizji i pochodnym.

Guyver, rycerz z kosmosu, zawładnął ciałem Seana Barkera. Choć Sean nie rozumie tajemniczej siły, używa jej tylko do walki ze złem. Poszukując rozwiązania zagadki dotyczącej swojego przeznaczenia, wyjeżdża do stanu Utah, gdzie znajdują się jaskinie. Tam przyłącza się do ekspedycji archeologicznej. Ekipa naukowców odkrywa coś, co wygląda jak statek kosmiczny.
Steve Wang dokonał niemożliwego, stworzył naprawdę porządną amerykańską adaptację Japońskiego utworu.
Guyver Dark Hero mimo iż budżet nie wyniósł nawet miliona dolarów jest nadzwyczaj dobry, mroczny klimat, bardzo dobry scenariusz, świetne kostiumy (mimika niektórych potworów miodzio), świetne walki brutalne i krwawe, klimatyczna muzyka i bardzo dobre efekty specjalne. Przyczepić się można tylko do sztywnego aktorstwa ale to nie rzuca się tak w oczy.
Goro GondoAdministrator
Mogę się mylić, ale film chyb wyszedł na VHS jako "Mutronika" czy jakoś tak.
Goro Gondo napisał:
Mogę się mylić, ale film chyb wyszedł na VHS jako "Mutronika" czy jakoś tak.
Mylisz się, pierwsza się wyszła u nas jako Mutronika- film był wtedy skierowany do dzieci. Podzczas gdy Guyver 2 wyszedł u nas jako Guyver Bohater Ciemności.
Goro GondoAdministrator
No to może, ale wiedziałem, że chodzi o któryś z tych filmów.
Witajcie!
Od razu estra na wstępie temat!
Baner forum od razu rozbudził moje emocje, Życzenie Śmierci, Pijany Mistrz, Guyver, Mad Max i Godzilla! Extra!
Co do samego Guyvera, trochę braku logicnzego składu i porządku w tym wątku - zaczyna się zwykle od pierwszej części, która u nas wyszła pod nazwą Mutronika, ponieważ taki był podtytuł na amerykańskich plakatach! Pamiętam, jak wiele razy wypożyczałem ten film na VHS i oglądałem godzinami! Drugą część paradoksalnie obejrzałem po raz pierwszy w TV na TVP2! Jedno mi do dzisiaj zostało - main theme z pierwszej części, otwierający kawałek - świetny! Efekty i w ogóle histria świetnie przeniesiona na amerykańskie podwórko! Szkoda tylko, bo Sean w którego wcielił się David Hayter wypadł bardzo blado i te jego miny mnie po prostu dobijały czasami! Ale ogólnie fajne zakończenie! Anime sprzed kilku ostatnich lat kończy się w podobnym stylu i na prawdę to robi wrażenie! Co gorsze, nikt do tematu już nigdy nie powrócił, a szkoda!
Co do samego Guyvera, trochę braku logicnzego składu i porządku w tym wątku - zaczyna się zwykle od pierwszej części,
Ten wątek z założenia miał być o drugiej części.
Moim skromnym zdaniem jedynkę można sobie darować.